Αφιέρωμα Απριλίου "Φυσική και φυσικοί..."

        Η φυσική επινοήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, όπως γιατί δεν βυθιζόμαστε όταν περπατάμε στο δρόμο, αλλά και ερωτήματα πιο σύνθετα όπως τι είναι το σύμπαν και πώς δημιουργήθηκε.
       Η φυσική προσπαθεί να εξηγήσει την αιτία των φυσικών φαινομένων και τους νόμους που ακολουθούν και είναι η βάση όλων των επιστημών. Η φυσική στηρίζεται στο πείραμα.
      Γι αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς σκέφτεται ένας φυσικός δοκιμάζοντας απλά διασκεδαστικά πειράματα αλλά και διαβάζοντας ιστορίες για μεγάλους επιστήμονες και εφευρέτες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μας.
    Θα γνωρίσουμε μεγάλους επιστήμονες όπως ο Νεύτωνας, η Μαρία Κιουρί  και ο Αϊνστάιν διαβάζοντας βιβλία για τη ζωή και το έργο τους.




  Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοήθησαν οι καθηγητές του σχολείου μας κ. Σφύρης Παναγιώτης, Κοκόλης Σταύρος και ο υποδιευθυντής μας Πούλιος Πουλιόπουλος που παρουσίασαν τη Δευτέρα 18 Απρολίου 2016 στη βιβλιοθήκη το έργο και τις θεωρίες των μεγάλων φυσικών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σφύρης παρουσίασε τη μετάβαση από τη Φυσική του Αριστοτέλη σε αυτή του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα. Ο κ. Κοκόλης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αϊνστάιν και ο κ. Πουλιόπουλος για τη Μαρί Κιουρί. 








   Η προσέλευση και το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο. Αρκετοί από αυτούς δανείστηκαν και σχετικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη. Το αφιέρωμα συνέδραμε με βιβλία από την προσωπική του βιβλιοθήκη ο κ. Παναγιώτης Σφύρης, τον οποίο και ευχαριστούμε. 

Σχόλια

  1. Προσθέτω και αυτόν τον σχετικό σύνδεσμο που δημοσιοποίησε ο κ. Κοκόλης στο Facebook:το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη στη Χαλικιδική

    http://www.tilestwra.com/oli-i-nomi-tis-fisikis-tou-aristoteli-vriskonte-mesa-s%CE%84ena-thematiko-parko-sti-chalkidiki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου