Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στη Βιβλιοθήκη του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου

      Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στη Σχολική Βιβλιοθήκη τον πολύ γνωστό και πετυχημένο Αρτινό συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας που διοργάνωσε το πολιτιστικό μας πρόγραμμα  "Carpe... librum".
   Ο συγγραφέας μίλησε για το νεανικό "Ιμαρέτ" και τα θέματα που αγγίζει: την παιδική φιλία που εξελίσσεται και κρατάει για μια ζωή, τη συμβίωση με το διαφορετικό άνθρωπο/γείτονα, τα κοινά που ενώνουν τους λαούς και υποσκελίζουν τις διαφορές τους, τη σχέση μητέρας - παιδιού. 



  Με πολύ ενδιαφέρον (που στο τέλος της εκδήλωσης μετατράπηκε σε ενθουσιασμό) οι μαθητές παρακολούθησαν τον κ. Καλπούζο και άνοιξαν μαζί του έναν διάλογο σχετικό με τα θέματα του βιβλίου, αλλά και τη συγγραφική και ποιητική του ιδιότητα. Με μεγάλη προθυμία και αμεσότητα ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις τους, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση και το θαυμασμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί μαθητές που δεν είχαν διαβάσει βιβλία του συγγραφέα να τα δανειστούν από τη βιβλιοθήκη, αλλά και γενικότερα η τόσο άμεση επαφή που είχαν με το συγγραφέα τους προσέλκυσε στο χώρο της βιβλιοθήκης και τις επόμενες μέρες για να αναζητήσουν κάποιο τίτλο.





    Ευχαριστούμε τον κ. Καλπούζο για την επίσκεψή του, αλλά και εν γένει για την προσφορά του στο χώρο της λογοτεχνίας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχεια στο έργο του και διατηρούμε την ελπίδα μιας εκ νέου συνάντησης και γόινιμης συζήτησης και του χρόνου.






Σχόλια