Πρόγραμμα Erasmus+ “Carpe librum: The school library and the communication skills through the study of Literary and Cultural Relations between Greece and Spain”


Πρόγραμμα  Erasmus+  για  το 2ο  ΓΕΛ  Ευόσμου
   
                             


Το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου θα συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο: :  Carpe librum: The school library and the communication skills through the study of Literary and Cultural Relations between Greece and Spain  («Carpe Librum: Η σχολική βιβλιοθήκη και οι επικοινωνιακές δεξιότητες  μέσα από τη μελέτη της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού Ισπανίας- Ελλάδας») για τα έτη 2018-2020. Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι, εκτός από το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και το IES Parque Goya της Σαραγόσας της Ισπανίας.

Στόχοι του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι να αποτελέσει η σχολική βιβλιοθήκη ένα σημείο συνάντησης και εργασίας των μαθητών, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα καλύπτουν τις μαθητικές και γνωστικές ανάγκες τους. Επίσης, να γίνει ένας χώρος έκθεσης έργων των μαθητών και οι δραστηριότητές τους να διαχυθούν και σε φορείς έξω από το σχολείο (όπως τοπικοί, περιφερειακοί και εθνικοί). Ακόμα, οι δράσεις του έργου στοχεύουν στην εξεύρεση και ανταλλαγή κοινών σημείων μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας στους τομείς της Λογοτεχνίας, της Ιστορία και του Πολιτισμού γενικότερα. Αυτοί θα επιτευχθούν με την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των σχολείων, τα οποία θα πραγματοποιήσουν ανταλλαγές μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικών.



Σχόλια