Επίσκεψη του "Carpe ... librum" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

 
Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική επίσκεψη των μαθητών του πολιτιστικού προγράμματος "Carpe... librum" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. 
     Με πολύ ενδιαφέρον μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης από το πολύ πρόθυμο προσωπικό της (τους οποίους για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε και από αυτό το βήμα) και μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί θεωρείται η καλύτερη δημόσια βιβλιοθήκη της Ελλάδας! Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο σύγχρονος εξοπλισμός της βιβλιοθήκης (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακά σκάνερ, τηλεοράσεις πολλών ιντσών, ρομπότ, εκτυπωτές 3D, στούντιο ηχογράφησης, κ.α) και οι πολλαπλές υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό της, γεγονός που την καθιστά ένα χώρο προσεγγίσιμο σε νέους και μεγαλύτερους, αφού καλύπτει τις ανάγκες τους για επιμόρφωση, κοινωνική συνύπαρξη, μάθηση, έκφραση, αλλά και παιχνίδι! Δεν είναι τυχαίο (γεγονός που επίσης μας έκανε εντύπωση) ότι στους χώρους της συνεχώς μπαινόβγαιναν άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολίτες της Βέροιας, κίνηση που δε συναντάει κάποιος συχνά σε μια τυπική Βιβλιοθήκη.
      Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές συνέβαλαν με τον οβολό τους στην προσπάθεια που κάνει η Βιβλιοθήκη για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να ανακαινιστεί ο 2ος όροφος της Βιβλιοθήκης και να δημιουργηθεί ένας πολύμεσικός συνεδριακός χώρος. 
     Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στα στελέχη της Βιβλιοθήκης, η οποί ααποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις δημόσιες Βιβλιοθήκες.

Ξεφυλλίζοντας βιβλία στο ισόγειο, πριν αρχίσει η ξενάγηση 


Στην παιδική γωνιά!



Τα κουτιά είναι όντως ... μαγικά!


Σςς! Αρχίζει η ξενάγηση!




Και από άλλη οπτική γωνία!


Ανεβήκαμε και  στον 1ο όροφο


Πώς να μην εμπνευστείς σε τέτοιο δωμάτιο! Brain Pulse!

Σχόλια