ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ

    Με μεγάλη χαρά παραλάβαμε από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης, το βιβλίο "Οι εκπαιδευτικοί γράφουν...". Ένα συλλογικό έργο που αποτελείται από αδημοσίευτα αφηγηματικά κείμενα εν ενεργεία εκπαιδευτικών (πολύ καλών συναδέλφων και φίλων, συν τοις άλλοις). 

    Η Ερανίστρια (κατά κόσμο Ελένη Παπαδοπούλου, Φιλόλογος) ανθολόγησε  το περιεχόμενο του βιβλίου και μας παραδίδει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα: κείμενα με ποικίλο περιεχόμενο που έχουν ως κοινό σημείο τη γλώσσα της αφήγησης, που γίνεται εργαλείο με διαφορετική χρήση στα χέρια του καθένα και της καθεμιάς από τους συγγραφείς και δίνει ένα απολαυστικό αναγνωστικό αποτέλεσμα.

    Κείμενα τα οποία, όχι μόνο μπορούν να συντροφεύσουν τον αναγνώστη στη διαδικασία της ατομικής ανάγνωσης και τέρψης, αλλά και  που μπορούν να επιλεγούν και για διδασκαλία και ανάλυση στην τάξη (στο πλαίσιο πολλών και διαφορετικών μαθημάτων και δραστηριοτήτων). Εξάλλου, από εκπαιδευτικούς είναι γραμμένα!

    Ανάμεσά τους "Η Ιστορία της Παναγιάς" του Κώστα Κουτρουμπάκη και "Στο λεωφορείο" της Αγγελικής Τανίδου, οι οποίοι "πέρασαν", με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους, από το σχολείο μας: ο Κώστας Κουτρουμπάκης ως καλεσμένος και η Αγγελική Τανίδου ως διδάσκουσα.

Συγχαρητήρια! Πρόκειται για μία  προσπάθεια που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανάγκη!





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου