Λέσχη Ανάγνωσης

        Από το Δεκέμβριο του 2015 ξεκίνησε να λειτουργεί στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Carpe...librum" (άδραξε...τα βιβλία) Λέσχη Ανάγνωσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Α' και Β' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου και η Λέσχη είναι μία από τις πολλές δράσεις που σχεδιάστηκαν για το πρόγραμμα. 
      Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης μία φορά το μήνα για να διαβάσουν και να συζητήσουν για τα βιβλία που επέλεξαν. Στην πρώτη συνάντηση δεν υπήρχε θεματική επιλογή, αλλά οι μαθητές διάλεξαν όποιο βιβλίο του άρεσε περισσότερο (για τους δικούς τους λόγους) και στη συνέχεια, με τη συνοδεία χαμηλής μουσικής και ανάλογων εδεσμάτων, καθώς και με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι στο χέρι, διάβασαν καθισμένοι αναπαυτικά ένα μέρος του. Έπειτα από το πέρας του προκαθορισμένου χρόνου, κάθε μαθητής αφηγούνταν στους υπόλοιπους την περίληψη των σελίδων που πρόλαβε να διαβάσει και προσπαθούσε να μαντέψει τη συνέχεια και, ίσως και, το τέλος του. Επίσης, διακιολογούσε την επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου. Οι μαθητές δανείστηκαν τα βιβλία που επέλεξαν για να τα διαβάσουν μέσα στις γιορτές και να τα τα ξανασυζητήσουν στο ίδιο περιβάλλον, μετά από ένα μήνα.
      Μέσα σ' αυτή τη χαλαρή και ζεστή και χριστουγιεννιάτικη ατμόσφαιρα μαθητές και εκπαιδευτικοί συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Στο τέλος όλοι ανυπομονούσαν για την επόμενη συνάντηση!
  
 Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιάννου Βασιλικη (Φιλόλογος)
                                            Στολίδου Όλγα      (Φιλόλογος)


   









Ο μπουφές είχε απ' όλα τα καλά!
















Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

























 Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία κουλουράκια, ωραία παρέα και ακόμα πιο ωραία βιβλία!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου